Kunstenacademie Diksmuide

Clemens non Papa


LAGERE GRAAD

JONGEREN

AMV lessen vanaf  8 tot 12 jaar                     2,5 uur/week

De AMV – leerkrachten loodsen onze leerlingen op een aangename, creatieve en kindvriendelijke manier door de notenleer. Samen zingen staat centraal!
Leerlingen die in de basisschool bijzondere zorg krijgen, kunnen bij ons een aangepast traject volgen. Ze krijgen een goede basis in AMV en volgen in de lagere graad 2x het eerste jaar en 2x het tweede jaar. Zij leggen proeven af in aangepaste vorm en halen ook hun eindattest.

Lessen instrument vanaf 9 jaar                        1 uur/week

Vanaf het 2de jaar AMV bespelen al onze leerlingen hun droominstrument.
In Diksmuide: accordeon, altfluit, dwarsfluit, hobo, klarinet, saxofoon, bugel, cornet, trompet, hoorn, euphonium, trombone, viool, cello, contrabas, gitaar, piano, orgel, slagwerk en zang.

In Houthulst: bugel, cornet, trompet, hoorn, euphonium, trombone, saxofoon, klarinet, fluit, piano, gitaar, slagwerk en viool.

Muzisch Beleven (MuBe), vanaf  8 tot 12 jaar           1 uur/week
Ook de leerlingen met bijzondere ondersteuningsnoden kunnen bij ons terecht.
Een orthopedagogische leerkracht neemt hen mee op ontdekkingsreis naar de verschillende domeinen van de muzische vorming: muziek, woord, dans, beeld.
Ze werken samen toe naar een geweldig muzisch eindproject. (min. 5 en max. 10 leerlingen kunnen hiervoor instappen).

Jong Talent Werking, vanaf  8 jaar
Leerlingen met een bijzonder talent voor muziek, kunnen ook extra ondersteuning krijgen om hun talent optimaal te ontwikkelen. In samenspraak met de ouders, wordt voor hen een traject op maat uitgewerkt.
Ze worden ook aangemoedigd om deel te nemen aan wedstrijden en concerten en ze worden in de hogere graad voorbereid op ingangsexamens aan de hogeschool.
In ‘Kadens’ zijn er heel wat leerlingen doorgestroomd naar het hoger kunstonderwijs. Ze geven nu zelf les of bouwen aan een carrière als solist.

Popchoir en After School Band, vanaf  11 jaar
Popchoir:
Jongeren met een passie voor zingen, leren in het Popchoir (van Henk Lust) samen leuke liedjes zingen, éénstemmig of meerstemmig. Ze gaan hun favoriete songs ook zingen op muziekshows van Kadens en hopen het publiek te verrassen met hun mooie stemmen én met hun choreografie.
Zo worden ze voorbereid op audities van andere culturele organisaties in Diksmuide, Houthulst en omgeving. Kan al vanaf 11 jaar (L4).
‘After School Band’:
Wat is er leuker dan na school samen te spelen in een toffe band…?  Juist, in de After School Band Kadens staat speelplezier immers centraal.
De Band speelt musicalliedjes, filmmuziek, popsongs, klassieke toppers én ze treden ook op, alleen of samen met Popchoir SurpriSing.
Kan al vanaf 11 jaar (L4).

VOLWASSENEN

AMV lessen, 3 leerjaren        2,5 uur/week (vanaf 15 jaar)

Onze volwassenen genieten met volle teugen van de lessen AMV.
Er wordt vooral veel samen gezongen. Ze leren niet alleen, ze ontspannen ook echt in de les AMV en laden de batterijen zo weer op voor de volgende werkdag.

Lessen instrument                                             1 uur/week

Ze kiezen na 1 maand initiatielessen hun favoriet instrument en vergeten meteen de dagelijkse stress. Soms nemen ze de muzikale draad uit hun jeugd weer op.